Nou heb je niet perse zo’n apparaat nodig! Welnee, een grillpan werkt natuurlijk ook heel goed. Of de bbq! Zo’n contactgrill is gewoon een beetje een handigheidje. Iets wat je koopt als er alleen nog een ijsmachine op je keukenspullenverlanglijstje staat. Wanneer je groenten in de oven roostert worden ze lekker zoet, de smaken worden intenser. Bij gegrilde groenten krijgen ze een bruin bbq streepje. Wat de groenten een super lekker geroosterde smaakje geeft.
Voor deze salade snijd je de groenten in plakken of repen van een halve centimenter. Daarna smeer je ze in met olijfolie. Aan de olijfolie kun je allemaal lekkere smaken toevoegen om de groenten nog net iets lekkerder te maken. Bijvoorbeeld knoflook, verse of gedroogde kruiden, zout of voor wat pittigheid gedroogde chilivlokken. En ook met de groenten kun je eindeloos variëren. Deze gegrilde groenten salade is dus gewoon mijn idee van de lekkerste gegrilde groenten, en eigenlijk ter inspiratie. Zodat wanneer je snel iets lekkers en gezonds wilt koken gewoon de grillpan even op het vuur zet.
Bij deze gegrilde groenten salade heb ik ook nog een snelle salsa verde gemaakt (kruiden, olijfolie en kappertjes) die je heerlijk als dressing kunt gebruiken. En in zelf gemaakte croutons van in de pan gebakken blokjes brood met kruiden!
Lees verder op www.uitpaulineskeuken.nl
Geplaatst op 26 juli 2017 door UitPaulinesKeuken