Dat doe ik met geroosterde pompoen die ik wat pit geef door mijn favo specerij chipotle. Kan je geen chipotle vinden dan kan je ook gerookt paprikapoeder gebruiken. Ik maak er een lekkere frisse dressing bij op basis van citroen en een klein beetje komijn. En om het extra fris te maken voeg ik hüttenkäse toe. Zie je wel, best wel lenteproof? Ben je helemaal klaar met de pompoen zo aan het einde van het seizoen, dan zou je dit ook kunnen vervangen voor geroosterde aubergine of zoete aardappel. Eigenlijk is koken gewoon een beetje mixen en matchen. Ik geef jullie inspiratie en dan is het extra leuk om er zelf een creatieve twist aan te geven. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.
Ingrediënten voor 4 personen
1 flespompoen
150 gr baby spinazie
2 rode uien
200 gr freekeh
100 gr hüttenkäse
40 gr pompoenpitten
Sap van een halve citroen
Handje peterselie
0,5 tl chipotle
0,5 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 06 oktober 2017 door UitPaulinesKeuken