Naast dat couscous bij veel ingrediƫnten past vind ik het ook heel gemakkelijk. Want het is lekker snel klaar. Ok, hoe ik het maak is het snel klaar. Ik weet dat nu iedereen die werkelijk gek is op de Midden-Oosterse keuken denkt: zo klaar? Couscous moet met liefde worden bereid en gaar gestoomd! Klopt, eigenlijk wel natuurlijk. Maar ik doe het dus gewoon heel Nederlands in een bakje, kokend water erbij en dan de deksel erop!
Door deze couscous salade met kip gaat ook nog een ander ingrediƫnt waar ik gek op ben. Zoete aardappel. Wanneer je hem in de oven roostert wordt hij heerlijk zacht. Met een beetje olijfolie, wat pit van de chilivlokken en wat specerijen is het een heerlijk onderdeel van de salade. Zo wordt deze couscous salade met kip toch net iets specialer en heel geschikt als maaltijdsalade.
Verder is het niet zo ingewikkeld. Je bakt de kip mooi bruin in de pan (of grillt hem, wat je voorkeur heeft), hakt de dadels in kleine stukjes, mengt alles door de couscous samen met wat olie en citroensap, voegt dan lekker frisse verse kruiden als munt en koriander toe en bestrooit de salade tot slot met de granaatappelpitjes en verkruimelde feta.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 08 augustus 2017 door UitPaulinesKeuken