Fresh & easy: Bloemkoolsteak met garam masala en rozijnen

Om een bloemkoolsteak te maken snijd je een bloemkool in dikke plakken van ongeveer 2 centimeter, wanneer je ze dunner snijdt valt de bloemkool uit elkaar. Je marineert ze in kruiden of specerijen. In dit geval garam masala. Wanneer je de garam masala mengt met een beetje olie wordt het een papje waar je heel goed de bloemkool plakken mee in kunt smeren. Doe dit aan beide zijden en laat ze even marineren. De volgende stap is ze aan beide kanten in een hete pan met olie mooi bruin bakken. Natuurlijk kun je de bloemkool ook met andere specerijen marineren, wat dacht je van: kerrie of komijn? Of je kunt zelf een mooie mix bedenken. Superleuk toch? Bij deze bloemkoolsteak passen rozijnen, geroosterde hazelnoten en verkruimelde feta heel goed.

Ingrediƫnten voor 4 personen
1 bloemkool
Handje rucola
100 gr feta
100 gr rozijnen
90 gr hazelnoten
2 el garam masala
Peper en zout
Olijfolie

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 21 april 2018 door UitPaulinesKeuken