Fresh & Easy: Bladerdeegtaart met gegrilde bospeen en pastinaak

Overigens kun je ook met van die ingevroren plakjes aan de slag, je kunt ze ontdooien en daarna aan elkaar plakken. Zelf vergeet ik altijd dat ik nog een aangebroken pakje bladerdeeg heb. Ze gaan terug de vriezer in en na twee maanden zijn die plakjes natuurlijk uitgedroogd.

Voor deze bladerdeegtaart rooster je eerst de groenten op een bakblik met olijfolie, grof zeezout, versgemalen peper en wat tijmtakjes in de oven. De tijd dat de groenten in de oven staan zorgt ervoor dat de groenten nog lekkerder gaan smaken. Om een mooie bladerdeegtaart te maken, zorg je eerst dat je een plak bladerdeeg hebt van 20x30cm. Om mooie opstaande randen te krijgen snijd je met de punt van een mesje 1,5cm van de rand het deeg in. Niet doorsnijden! Daarna prik je gaatjes in het midden. Zo krijg je een mooie rand en deeg wat niet in het midden opbolt. Nu nog mooi de groenten er in leggen, de gorgonzola er over verdelen en de oven in!

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 11 januari 2018 door UitPaulinesKeuken