Het lekkere aan een bibimbap is dat er allemaal smaakjes samenkomen. Je kunt het zien als een mini rijsttafel. Er zijn altijd meerdere groenten-elementen, iets met eiwit, iets zuurs, iets pittigs, een sausje en rijst om het allemaal te mengen.
Voor het maken van deze bibimbap begin je met het opzetten van de rijst. Daarna maak je de ingelegde komkommer. Snijd daarvoor de komkommer in dunne plakjes en leg ze in een kommetjes waarover je rijstwijnazijn met suiker giet. Het volgende onderdeel zijn de dunne plakjes biefstuk. Hiervoor bak je een biefstuk mooi bruin in de pan, je laat het even rusten voordat je het in dunne plakjes snijdt. Roerbak dan snel de spinazie met een beetje zout. Dit doe je heel kort, zo blijft de spinazie super lekker. Intussen bak je een eitje. Het is allemaal bij elkaar heel erg lekker met een beetje chilisaus.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 14 september 2017 door UitPaulinesKeuken