Franse hete bliksem

We leven in een sterk gepolariseerd land, dat merkt zelfs de receptenschrijver. Voorbeeld: tegenover alle enthousiaste reacties na mijn tropische herfststoofpot (“Alleen jammer dat u sindsdien geen vleesrecept meer hebt gepubliceerd”) komen evenzovele vragen binnen waarom ik niet juist vaker vegetarische gerechten geef (“Het eten van dieren of dierlijke producten is niet normaal”). Schrijft de ene lezer dat ze zo blij met me is (“Ik vind je recepten altijd goed, duidelijk en meestal met producten die goed verkrijgbaar zijn, complimenten hiervoor”) reageert prompt een dag later een ander met: “Regelmatig worden middelen gebruikt waar ik nog nooit van gehoord heb. Gewone recepten, met algemeen bekende ingrediënten, daar zou u me blij mee maken.”

Iets minder doodgewoon
Zoveel mensen, zoveel meningen. Lijnrecht tegenover elkaar. Elke week in de krant steeds weer iedereen tevreden stellen is een utopie, zo blijkt maar weer. Toch blijf ik manmoedig mijn best doen om universeel lekkere recepten te verzinnen, soms met vlees, vaker zonder. En bij voorkeur met algemeen verkrijgbare spullen, maar daar wil ik wel bij aantekenen dat ik het nadrukkelijk ook als mijn taak zie om u af en toe te laten kennismaken met wellicht iets minder doodgewone ingrediënten.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 04 februari 2022 door KokenmetKarin