Frambozen Chocoladecake (zonder noten, gluten en lactose)

Ik kon het niet laten om tijdens het Paasweekend lekker de keuken in te duiken en te gaan bakken. Want was is er lekkerder dan met zijn allen genieten van een lekkere Paas-brunch? Een goed gevulde tafel. Met gebakken en gekookte eieren, lekkere rauwkost, gerookte zalm, gedroogde vleeswaren, misschien wat zelfgemaakte (Paleo) broodjes en natuurlijk ook iets zoets. Gewoon omdat het kan. Ik ben in ieder geval alvast mijn kasten voor je ingedoken om de ingrediënten voor deze fijne smeuïge cake bij elkaar te zoeken. Een cake die ook nog eens rijk gevuld is met frambozen en chocolade; wat wil je nog meer!? Oja en voor degenen met een notenallergie is deze cake ook erg fijn, want hij is helemaal notenvrij. En vrij van kokos trouwens, wanneer je ghee gebruikt.

Daisy Lane

Ik moet toegeven dat ik wel wat extra motivatie had om te gaan bakken; ik had namelijk best veel nieuwe props gekocht (leuke bordjes, kommen, mokken, servetten, enzovoorts) om op de foto te zetten. En ik had ook nog eens allemaal leuke boeketjes met mooie bloemen in huis, perfect voor de foto. Hier in Tilburg vind je in de Noordstraat bloemen- en plantenwinkel Daisy Lane, een lekker knus zaakje waar ze unieke planten in mooie potten hebben, en waar ze echt geweldige boeketten samen kunnen stellen. Boeketten zoals je ze niet vindt in de reguliere bloemenzaak, en al helemaal niet bij het tankstation of in de supermarkt 😉 Deze mini boeketjes (een ‘op de koffie boeket’ noemen ze het bij Daisy Lane) kocht ik voor het trouwfeest van een vriendin waarvoor ik de taarten mocht verzorgen. Als decoratie op tafel. In mijn boek Paleo Traktaties zie je deze lieve boeketjes ook terug trouwens op de sfeerfoto’s!

Paascake

Oké en dan nu het recept natuurlijk. Mocht je je afvragen of je een of meerdere ingrediënten kunt vervangen; meestal kan dat wel. Bekijk daarvoor eventjes dit lijstje op de site.

Ingrediënten

  • 150g kastanjemeel
  • 80g arrowroot
  • ½ tl bakzout
  • ½ tl vanillepoeder
  • 5 grote eieren
  • 85g kokosolie of ghee
  • 60 ml ahornsiroop
  • 150g frambozen (vers of diepvries)
  • 100g chocolate chips
  • 80g rozijnen

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 19 april 2017 door eetpaleo