Fluweelzachte chocolade mokka taart | Oh My Pie

Voor iedereen die Marike nog niet kent: zij is dé koningin op het gebied van glutenvrije baksels. Daarnaast zijn haar recepten ook nog eens voedzaam, zonder zooi en gebruikt ze veelal plantaardige ingrediënten. Zo is de chocolade mokka vulling van deze taart bijvoorbeeld gemaakt met kokosmelk. De mokka smaak verkrijg je heel eenvoudig door een zakje oploskoffie toe te voegen aan de vulling. Roer daar vervolgens een portie gesmolten pure chocolade door.. Je weet niet wat je proeft. Heer-lijk. Hieronder vind je het recept!

Dit heb je nodig voor deze fluweelzachte chocolade mokka taart van Oh My Pie

Voor de bodem

  • 180 gr kikkererwten meel – Dit meel is glutenvrij en rijk aan vezels en eiwitten! Geen zin om op pad te gaan voor kikkererwtenmeel? Vervang dit dan door bijvoorbeeld havermeel of boekweitmeel.
  • 30 gr kokosbloesemsuiker – of honing
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 50 gr kokosolie
  • 60 ml (amandel)melk

Voor de vulling:

  • 400 ml kokosmelk – ik vind de kokosmelk van Fairtrade het lekkerst
  • 30 gr ahornsiroop – of honing
  • 1 zakje oploskoffie
  • 1 flinke el rauwe cacao
  • 100 pure chocolade – zo puur mogelijk
  • 1 tl vanille extract

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 23 juni 2019 door beaufood