Flammkuchen met zalm en groene asperges

Mijn moeder zegt altijd dat mijn ogen beginnen te glimmen als ik over eten begin. Als vanzelf word ik enthousiast en ik kan er niet over ophouden. Ik moest heel hard lachen toen ze dit van de week weer eens tegen mij zei. En toch heeft ze gelijk! Ik voel dat blije gevoel direct opkomen als ik weer aan deze flammkuchen met zalm en groene asperges denk.

Maar een terug naar de flammkuchen. Voor als je – net als ik – de trends niet volgt (of begrijpt): een flammkuchen is een flinterdunne pizzabodem uit de Elzas besmeert met crème fraîche. Een hit sinds 2013 en eindelijk op de blog… Traditioneel wordt dit gerecht belegt met uien en spek. Nu met de Pasen in het vooruitzicht leek mij zalm en groene asperges een goed idee. Van beide ingrediënten kan ik toch geen genoeg krijgen.

Een flammkuchen is ideaal als voorgerecht, borrelhap, als diner met een groene salade erbij of als een lunch. De flammkuchen staat snel op tafel. Daarbij is het ideaal om met meerdere mensen te delen. De bodem is dun, waardoor je een lekker klein hapje eet en er zo genoeg ruimte is voor allerlei andere lekkere gerechtjes. Lekker met een gekoeld glas witte wijn erbij.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 14 april 2017 door linda