Ontdek de fitness trends van 2015

Een nieuw jaar met nieuwe trends. Ook op het gebied van sport, gezondheid en geluk. What’s hot and what’s not? FitGirl zocht het voor je uit en zette de fitness trends voor 2015 voor je op een rij. En we zijn natuurlijk benieuwd welke jou het meeste aanspreken.

Werk en privé

Zingeving en balans zijn belangrijke thema’s in 2015. Mensen willen niet langer 50 uur per week op kantoor zitten, ook al staat daar een riant loon tegenover. We gaan voor gezondheid, welzijn, betekenisvol bezig zijn en evenwicht tussen privé en werk. Ook op het gebied van eten willen we kwaliteit. Voedzaam, biologisch, lokaal en eerlijk geproduceerd worden in 2015 vanzelfsprekend.

Fitness als way of life

We brengen veel tijd binnen door. Een van de fitness trends voor 2015 is dat buiten sporten populairder wordt. HITT-workouts in het park, hardlopen in de duinen, bootcamps in het bos, dit jaar zijn we vaker in de natuur te vinden en minder in de sportschool. Verder beoefenen we steeds vaker verschillende sporten. De een doet aan krachttraining en bikram yoga, de ander aan kickboksen en triatlon. Niet alleen omdat we slank en sterk willen zijn, maar zeker ook omdat we het leuk vinden. Fitness groeit in 2015 voor meer mensen uit tot een way of life.

Feeling good

In 2015 wordt feeling good het nieuwe looking thin. We leren tevreden te zijn met ons lijf en laten ons niet langer misleiden door beelden van onnatuurlijk slanke modellen. Size zero is uit. Sterk en fit is in. Natuurlijk willen we er goed uitzien, en dat is in 2015 geen probleem: sportkleding is niet alleen functioneel, maar ook fashionable, van duurzame kwaliteit en geschikt om buiten de sportschool te dragen. De sportswear van Baseativa in de webshop van FitGirl is daar een goed voorbeeld van.

We gaan digitaal

Technologie maakt ons leven makkelijker. Ook als het om sport en gezondheid gaat. Inspiratie, motivatie en tips zoeken we in 2015 op social media als Facebook, Instagram en Pinterest. Geen tijd om naar de sportschool te gaan? Dan doen we gewoon een workout via YouTube. En natuurlijk kijken we ook uit naar de Apple Watch die in 2015 verschijnt; die kan ook op het gebied van fitness interessante mogelijkheden bieden.