
Je kunt ook filodeeg bij een Turkse supermarkt kopen dat is vaak al veel beter. Ik gebruik het liefste vers deeg op rol. Maar dat kun je niet overal krijgen (ik koop het bij de groothandel). De truc is vooral om het filodeeg niet te droog te laten worden. Maar ook weer niet te snel van elkaar te willen halen. Kortom blijf in de buurt van het filodeeg om te kijken wanneer het onvoldoende ontdooit is en werk dan heel snel. En wat je even niet gebruikt onder een vochtige theedoek. Bestrijk snel met de boter tussen de laagjes, snijd razendsnel uit en beleg gelijk met de vulling. Daarom zijn de filodeegpakketjes ook zo snel klaar, je moet wel. Maar wanneer je de vulling, de nootjes en de boter al klaar hebt staan gaat het helemaal goed komen! (en wanneer je het echt niet ziet zitten kun je ook bladerdeeg hapjes er van maken)
Ingrediƫnten (voor 4 personen, voor ca 8 hapjes)
1 pakje filodeeg
40 gr boter
1 ei
1 peer
80 gr brie
40 gr gepelde pistachenootjes
2-3 el honing, om te garneren
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 22 december 2018 door UitPaulinesKeuken