Feestelijk dessert: pure chocolade explosie

Je hebt twee versies van deze bowl. Versie één is de makkelijke. Je maakt de chocolade bowls en vult ze daarna met kant en klare chocolade mousse en rood fruit. Nummer twee is de Beaufood versie ;) Met Kerst ga ik graag all out en daarom vulde ik mijn chocolade bowls met zelfgemaakte pure chocolade mousse (dit jaar zwangerproof en dus zonder eiwit), frambozen, blauwe bessen, koekcrumble gemaakt van havermout, homemade dulche de lecce van kokosmelk én toefjes sinaasappelslagroom. Ik snap dat jullie misschien denken ‘ehh hallo wat een werk?!’ dus doe vooral waar je zelf zin in hebt. Alles mag, niets moet. Met deze chocolade bowls steel je sowieso de show, ongeacht wat je erin doet.

Met deze vier tips is een succesvolle chocolade bowl gegarandeerd:

  1. Gebruik pure chocolade. Deze is sterker dan melkchocolade en hierdoor brokkelen de randen van de chocolade bowl niet/minder af. Brokkelen de randjes toch wat af? Ook prima! Dan zijn het gewoon robuuste chocolade bowls ;)
  2. Vet de ballonnen in met zonnebloemolie voordat je ze in de gesmolten chocolade dipt. Ik deed het eerst royaal met een kwastje, maar hierdoor bleef de chocolade niet meer plakken. Poging twee was lichtjes invetten met de hand in en dat werkte perfect.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 16 december 2019 door beaufood