Falafel met groenten (boerenkool) en kerriemayonaise

Herfst is hét seizoen van de pompoenen, pastinaak, kastanjes en eikeltjes (als je durft) en… boerenkool! Grote kans dat je meteen een bord dampende stamppot voor je ziet. In het midden een kuiltje jus, een dikke rookworst on the side. Lekker, maar niet waar we het vandaag over gaan hebben ;) Ik maakte namelijk iets véél spannenders met deze supergezonde groentesoort: falafel met groenten en kruidige kerriemayonaise. De kleine burgertjes maakte ik op basis van kikkererwten en erin verstopte ik boerenkool. Voordat ik ze bakte, wentelde ik ze in sesamzaad. Vanbinnen bleven ze smeuïg maar de buitenkant werd op deze manier lekker licht crispy. Lou (2) keurde ze ook he-le-maal goed dus zo kreeg ik d’r toch makkelijk een flinke portie groenten in. 1-0 voor mij, ha!

Falafel met groenten en zelfgemaakte kerriemayo

Jazeker, de mayonaise maken we natúúrlijk ook zelf. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: zelf mayo maken is echt peanuts. Het is nog geen minuut werk! Je doet de ingrediënten in een maatbeker, zet de staafmixer erop, trekt ‘m heel langzaam naar boven en slaat er zo een lobbige mayonaise van. En zelfgemaakte mayo heeft ook veel voordelen.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 11 november 2022 door beaufood