Falafel met doperwten en verse kruiden


Weten jullie nog dat ik laatst hummus met zongedroogde tomaat met jullie deelde? Die had ik eigenlijk gemaakt als spread voor deze falafel met doperwten. Het zoete van de zongedroogde tomaat past perfect bij deze kruidige falafel. Het is een flinke hoeveelheid, maar dan heb je wat over voor de volgende dag als lunch :) Ook koud of met een salade is deze falafel echt overheerlijk!

Falafel met doperwten en verse kruiden

Voor 20 falafel, 4 personen:

- 300 gram diepvriesdoperwten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 15 gram verse bieslook
- 10 gram verse koriander
- 10 gram verse peterselie
- Blaadjes van 2 takjes munt
- 2 tl komijn
- 1 tl zout
- 1 tl paprikapoeder
- 100 gram paneermeel
- 1 ei

Lees verder op www.eatrunlove.nl

Geplaatst op 25 mei 2017 door eatrunlove