Faking eend

Vorig jaar om deze tijd zat ik in Peking. Of nee, wacht, dat was twee jaar geleden. Kijk, dat heb ik nou dus de hele tijd. Er zit een gat in mijn leven waarin een compleet coronajaar is verdwenen. Wat heb ik in die tijd eigenlijk gedaan? Wie het weet mag het zeggen. Zelf heb ik geen flauw idee.

Terug naar Peking. Wat eet een mens daar in ieder geval? Pekingeend natuurlijk. Na een tip toog ik naar een immens filiaal van Quan Ju De, een restaurantketen gespecialiseerd in dat ene gerecht. Van buiten leek het wel een Disney-paleis met vele fel verlichte etages. Een receptiedame dirigeerde ons naar de vierde verdieping. Daar werden we via een wirwar van allemaal eetzaaltjes naar een tafeltje geleid. Al snel daarna verscheen er inderdaad een eend op een karretje, plus een bijbehorende hoogbemutste chefkok die hem vakkundig in hapklare stukjes sneed. Vervolgens demonstreerde een serveerster met twee eetstokjes, zeer omzichtig, in een kennelijke poging tot hoffelijke pré-covidhygiëne, hoe je de bijgeleverde flinterdunne pannenkoekjes ermee moest vullen en oprollen, terwijl de rest van het etablissement dat gewoon met de hand deed.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 09 juli 2021 door KokenmetKarin