Fabels & feiten over havermout

Havermout is een echt hype! Je kunt er haast niet meer omheen. Een boel restaurant hebben een lekker ontbijt recept met havermout op de kaart staan of het toegevoegd in de welbekende ‘gezonde’ bananenbrood. Maar wat maakt havermout nou zo gezond, kun je dit echt gewoon altijd zonder schuldgevoel eten? Wij hebben dit voor je uitgezocht, en uiteraard gekeken of havermout in een koolhydraatarm eetpatroon past. Ben je ook zo nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!

Is havermout gezond?

Havermout is een graansoort waarbij de graan volledig in takt blijft. Omdat er (meestal) gebruikt wordt gemaakt van hele korrels valt havermout onder een volkoren product. Je mag er dus van uit gaan dat dit product rijk is aan vezels. Vezels zijn heel belangrijk in onze voeding, het is belangrijk hier dagelijks 30 tot 40 gram van binnen te krijgen. Naast dat vezels zorgen voor een betere verzadiging tijdens/na de maaltijd, zijn ze ook ontzettend goed voor je darmen en je stoelgang. De verandering op korte termijn wordt hierbij bestempeld, maar is het gebruik op lange termijn ook bevorderlijk willen jullie natuurlijk weten… Ja zeker!! Vezels kunnen bloeddrukverlagend werken, en kunnen ook bijdragen aan het verminderen van kans op hart en vaatziekten

Lees verder op www.FoodSisters.nl

Geplaatst op 07 mei 2018 door Foodsisters