Mensen in de supermarkt die langer blijven hangen om op de etiketten te kijken… Ik kan niet ontkennen dat ik daar nooit naar kijk. Maar goed, het is dan ook deels mijn vak om daar zo nu en dan eens op te letten. Wat nog leuker is, is datgene wat er gebeurt met de mensen om je heen. Als je op een etiket van twee producten kijkt en je zet één product weer terug, dan heb je een grote kans dat iemand achter je heel nonchalant datzelfde product toevallig ook mee pakt! Hoogste tijd dus om de do’s en don’t van etiketten lezen te weten.
Waar kijk jij naar? Kijk je naar de ingrediënten, kcal, vetten, verzadigde vetten, hoeveelheid vitamines of vezels? Uiteindelijk is het totaal product belangrijk en kun je niet zomaar zeggen: hé, daar zitten weinig kcal in, dus dat is vast gezond. Houd dat in ieder geval in je achterhoofd als je ook gaat vergelijken. Voor de voedingswaarde is het makkelijk om een product te vergelijken per 100 gram in plaats van per portie. Dan zie je sneller de verschillen tussen de producten. Bijvoorbeeld het verschil tussen een witte pastasaus of een rode pastasaus, als je besluit om even snel een potje saus te kopen. Dit werkt het beste als de producten heel erg op elkaar lijken, zoals bij de twee pastasauzen.
Lees verder op www.eatrunlove.nl
Geplaatst op 08 mei 2017 door eatrunlove