Rode kool met appel

Zelf rode kool maken is helemaal niet ingewikkeld. Deze gestoofde rode kool is heerlijk zacht en heeft een Italiaanse tintje door het gebruik van balsamicoazijn. De kaneelstokjes, laurierblaadjes en jeneverbessen geven de groente een licht kruidige smaak. Snijd voor het lekkerste resultaat de rode kool in zo fijn mogelijke reepjes. Het garen gaat dan niet alleen sneller, maar het resultaat is ook zachter en lekkerder. Je kunt de appel, net als in dit recept er rauw en lekker knapperig door de gestoofde kool heen scheppen, maar het is ook lekker om blokjes appel in wat roomboter rondom bruin te bakken. Serveer rode kool met knapperig gebakken aardappeltjes of een zelfgemaakte romige aardappelpuree en het smaakt natuurlijk ook heerlijk met een malse gehaktbal of klassiek stoofvlees.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 18 januari 2022 door UitPaulinesKeuken