Morele argumenten: omdat het slachten van dieren voor consumptie zielig is. Culinaire argumenten: mensen die vlees niet lekker of juist heerlijk vinden. Maar ook wetenschappelijke argumenten: dat vegetariërs gezonder zijn en langer leven dan de gemiddelde mens. En tenslotte duurzaamheidsargumenten: er zou op mondiaal niveau onvoldoende ecologisch draagvlak zijn, onvoldoende weide- en visgrond, om iedereen elke dag vlees te kunnen laten eten. En er zijn vast nog veel meer argumenten. Zelf ben ik, behalve een grote natuurliefhebber overigens, vooral wetenschapper. Ik zal in deze blog dit vraagstuk dan ook vooral wetenschappelijk benaderen, vanuit gezondheidsperspectief.
Volgens de evolutietheorie is al het leven begonnen in een soort oersoep waarin hele simpele organismen leefden. Langzamerhand ontstonden er meer en ook steeds iets complexere levensvormen. Sommige van die oerorganismen produceerden met hun stofwisseling zuurstof, waardoor de atmosfeer van de aarde gestaag meer zuurstof begon te bevatten.
Lees verder op www.BedRock.nl
Geplaatst op 17 juni 2018 door BedRock