Een gezin met 6 kinderen

Een groot gezin met 6 kinderen. Waar hoor je dat nu tegenwoordig nog? Laat staan dat je een groot gezin met 10 kinderen hebt! Willen we dat tegenwoordig nog wel of zijn we te druk met carrière maken en worden we allemaal heel bewust moeder van 1 kind? Bestaan de grote gezinnen nog? Ja, die bestaan. Simone weet er alles van want ze is moeder van vier jongens en twee meisjes. Een drukte van jewelste dus. Hier vertelt ze over haar leven met zo’n groot gezin en geeft ons tips. Een groot gezin neemt veel tijd in beslag, maar Simone heeft besloten dat de maandag- en donderdagmiddag van haar zijn. Ze kan dan lekker naaien, een tijdschrift doorbladeren of surfen op internet. En hoe verloopt de rest van de week van een groot gezin met 6 kinderen.

Deze blog is in 2010 gepubliceerd maar nog steeds leuk om te lezen en vast herkenbaar voor veel gezinnen. Herken jij je in deze 11 punten? Dan weet je dat je uit een groot gezin komt!

Een groot gezin met 6 kinderen

Zo, ik zal meteen maar met de deur in huis vallen. Een groot gezin dus!

“Wij hebben inderdaad een groot gezin: Vader, moeder, 4 jongens en 2 meisjes. Ik zal ze allemaal even voorstellen en laat ik maar beginnen met de oudste. Dat is Anton, mijn echtgenoot (40) en maatje. Hij werkt als ketenmanager bij KPN en daarnaast is hij gemeenteraadslid voor de ChristenUnie. De titel ‘mama’ mag ik voor mijn naam zetten. Ik ben Simone (38) en fulltime mama. Of zoals ik het zelf altijd noem: Gezinsmanager. Dan komen onze vier jongens: Thomas (12), brugsmurf en gek op dieren. Jasper van 10 zit in groep 8 en is onze Einstein. Matthias (8) is de deugniet van het stel en zeer fanatiek bezig met blokfluitles. En daarna komt Julian van 5. Hij zit in groep 1 en is een heerlijke kleuter met een behoorlijk eigen mening, maar dat komt vast ook door zijn rode haartjes. En dan hebben we nog onze twee prinsesjes: Hannah en Eva (tweeling) die in april hun 2e verjaardag vieren.”

Lees verder op www.love2bemama.com

Geplaatst op 03 juli 2024 door love2bemama