Een depressie voorkomen? 7 signalen dat het tijd is om aan de bel te trekken

Steeds meer Nederlanders kampen met depressies of depressieve gevoelens. 1 op de 5 krijgt in het leven te maken met een depressie en zelfmoord is de nummer één doodsoorzaak bij jongeren. Daarnaast kampt 1 op de 6 werknemers momenteel nog met burn-outklachten. Met andere woorden: met onze mentale gezondheid gaat het niet best. En dat moeten we serieus nemen. Gelukkig zijn er signalen waarmee we depressies vroegtijdig kunnen opsporen. We belden daarom met een expert.

Jarno Korf is artistiek directeur en acteur bij Throughout Productions en is ervaringsdeskundige als het gaat om depressies. Door seksueel misbruik in zijn jeugd is hij in verschillende depressies terecht gekomen. Nu gebruikt hij zijn kennis om anderen te helpen met deze problemen en depressiebespreekbaar te maken. En of je de crisis kan voorkomen? Vast en zeker.

Depressie vroegtijdig opsporen

Eén ding is in elk geval duidelijk, je kan niet zomaar het label ‘depressie’ op iemand plakken. Zo werkt dat niet. “Er zijn wel verschillende signalenwaarmee we er een kunnen herkennen,” vertelt Korf.

Lees verder op www.BedRock.nl

Geplaatst op 09 juni 2022 door BedRock