Kun je het je nog herinneren? Thuis komen en aan je moeder vragen wat er die avond op tafel zal staan en haar antwoord is: ‘pannenkoeken’. Nou, ik kan je wel vertellen dat het dan feest voor mij was! Ik maakte er de meest originele creaties mee aan tafel, en dat mocht ook gewoon allemaal. Fruit erop, poedersuiker (heel veel poedersuiker), honing, kokosrasp.. En dat allemaal bij elkaar in mijn eigen ‘pannenkoektaart’.
De teleurstelling was dan ook groot toen ik ontdekte dat er binnen het Paleo voedingspatroon weliswaar recepten voor paleo pannenkoeken bestonden, maar dat dit van die kleine dingetjes waren. Maakte je ze groter: dan vielen ze uit elkaar, waren ze niet om te draaien of verbrandden ze nog voor je er naar had kunnen kijken. Die pannenkoekjes zijn echt wel lekker hoor, maar het is geen échte pannenkoek.
Gelukkig is dat vanaf nu anders! Deze paleo pannenkoeken kun je lekker groot maken, een soeplepel beslag gaat met gemak in de pan. Ze branden niet zo snel aan én je kunt ze fatsoenlijk omdraaien. Top, toch!?
Qua beleg zou ik nu natuurlijk niet meer voor poedersuiker kiezen, maar gewoon wat vers fruit is ook al heerlijk. Of maak er wraps van en serveer ze met een lekker hartige curry erin! Of neem ze mee als lunch.. Of.. Nouja, de mogelijkheden met deze paleo pannenkoeken zijn echt eindeloos!
Ingrediënten (voor 2-3 porties)
Geplaatst op 26 juni 2017 door eetpaleo