Easy: Saag Paneer met tomatensaus

Wat is paneer? Paneer is kaas (panir betekent kaas in het Indiaas). Het is een kaas gemaakt van koemelk, die niet smelt. Het is rijk aan eiwitten en bevat geen dierlijke stremsels (dus ook heel geschikt voor vegetariërs). Paneer is laag in vet en zout en de smaak zelf is heel neutraal, maar het neemt de toegevoegde smaken wel heel goed op. Je kan het eigenlijk vergelijken met kip. Dat moet je ook zelf lekker maken. Een ideaal ingrediënt dus voor vegetarische curry’s. Ik maakte dus Saag paneer, Saag betekent bladgroente. In dit geval gebruik ik spinazie maar je kan ook andere bladgroentes gebruiken.

Hoe maak je dat? Je bakt de Apetina® Paneer eerst lichtbruin in wat olijfolie, voordat je ze aan de curry toevoegt. Snijd de paneer in blokjes van 2 x 2 cm en breng deze goed op smaak. Bak ze rondom bruin en haal ze dan uit de pan. Je kan nu de curry verder afmaken en dan voeg je op het laatst de paneer weer toe. Echt makkelijk! Maar je zet toch iets heel moois en heel bijzonders op tafel. Een Indiaas eetfeestje.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 30 augustus 2018 door UitPaulinesKeuken