
Goed, die Mexicaanse twist. Met wat maïs, kidneybonen en avocado kom je al een heel eind. Daarnaast gebruik ik graag komijn en chipotle als ik op de Mexicaanse tour ga. Dat laatste is een smokey peper en die is best pittig, gebruik dus niet teveel. Kan je dit niet vinden, dan kan je ook een beetje gerookt paprikapoeder gebruiken. Dat is Spaans, maar niemand die dat proeft. Ik heb de zoete aardappel even geroosterd, maar koken kan eventueel ook. Hoe kleiner je de blokjes snijdt, hoe eerder ze klaar zijn en des te sneller kan jij aan tafel. Dat vind ik altijd wel een plus voor een doordeweekse dag. Want uren in de keuken staan heeft niemand tijd voor na een lange dag werken. Ik wilde een romige dressing maken en de avocado is daarvoor een perfecte basis. Heerlijk bij elkaar!
Al met al is het een heerlijk snelle zoete aardappelsalade geworden die je ook prima de volgende dag mee kan nemen naar je werk. Enig nadeel, de avocadodressing wordt dan een beetje bruinig. Aan de smaak zal het zeker niet liggen, maar the looks gaan wel wat achteruit. Snel opeten dan maar! PS voor een maaltijdsalade zou ik het recept verdubbelen of rooster er een kippetje bij.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 01 juni 2018 door UitPaulinesKeuken