
Gezond eten... hoe moeilijk kan het zijn? Ik kook graag met verse producten, vooral omdat het gewoon beter smaakt. Ik houd van pure smaken, niets heerlijker dan mozzarella, plakje tomaat, blaadje basilicum en een paar druppels goede olijfolie. En zo kan ik nog tal van smaakcombinaties opnoemen, waar ik nu al van begin te kwijlen. Maar tegenwoordig moet je je druk maken om e-nummers en andere rotzooi...
Toen ik me meer bewust werd van wat er nu echt in eten zit, schrok ik daar best van en heb ik eigenlijk bijna alles wat uit een pakje komt gewoon afgezworen. Teveel zout, teveel suikers, e-nummers, conserveringsmiddelen, allerlei toevoegingen die er voor moeten zorgen dat het eten wat in de supermarkten ligt langer houdbaar blijft en vooral dat wij het blijven eten.
Als je een zak chips of pak koek koopt dan weet je dat er dingen in zitten die niet zo goed voor je zijn, maar dat blijkt ook voor gewone producten als brood en vleeswaren te gelden. En dan heb je ook nog de soepen in zak of blik met predicaat "bomvol met groenten', waar vervolgens ongeveer 1% groenten in blijkt te zitten. Dus nee, voor mij zoveel mogelijk vers.
Lees verder op www.love2bemama.nl
Geplaatst op 02 augustus 2015 door love2bemama