Als iedere maaltijd die je eet qua kleur op een Picasso-doek lijkt, zit je goed. De kleur van groente en fruit zegt namelijk veel over de goede stoffen die erin zitten. Dus wil je je dieet eenvoudig een boost geven, color it up en eet meer kleur (daar schijnen wij Nederlanders nogal beroerd in te zijn). Wat je met al die verschillende kleuren bereikt? Dít zegt de kleur van je fruit en veggies over de voedingsstoffen die erin zitten.
We gaan keurig het kleurenspectrum af en voegen nog een bonuskleur toe ook.
Rode groenten en fruitsoorten, zoals tomaten, pepers en watermeloen, bulken van de
lycopeen. Daardoor beschermen ze tegen verschillende soorten kanker (met name borst- en prostaatkanker), zijn ze goed voor hart- en bloedvaten en beschermen ze je huid tegen de zon en huidveroudering. Tip: eet rode groenten in combinatie met goede vetten, zoals olijfolie, en je lichaam kan de antioxidanten in deze groenten veel beter opnemen.
lees verder:
Geplaatst op 10 mei 2018 door happyinshape