Nadat hij in 2011 wereldkampioen windsurfen werd, won Dorian van Rijsselberghe het jaar daarop goud op de Olympische Spelen in Londen. Een machtige prestatie voor deze 25-jarige Nederlander van Texel, want al zou hij in de laatste wedstrijd drie keer van zijn plank vallen, het goud was in dit vroege stadium al binnen.
Dorian is ondertussen getrouwd en woont in Los Angeles, waar het goed toeven en vooral trainen is. Want hij is alweer volledig gefocussed op het verdedigen van zijn gouden plak op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Via de livestream had Tym contact met hem en spraken we over voeding en topsport.
Hoe belangrijk is voeding voor jou?
"Heel belangrijk. Ik ben eigenlijk opgegroeid op een biologisch dynamische boerderij. Mijn ouders werkten daar beiden en mijn moeder kookte voor iedereen. Ik was altijd bij mijn moeder in de keuken te vinden als zij eten kookte. Mijn hele leven ben ik biologisch blijven eten. Naar mijn mening is dat veel gezonder en tref je er bijvoorbeeld geen antibiotica en dergelijke in aan. Verder doe ik erg mijn best om zo gevarieerd en zo regelmatig mogelijk te eten.'
Hoe ziet je ontbijt er uit?
"Iedere dag eet ik 's morgens twee eieren. Gebakken, gekookt, gepocheerd, dat maakt niet uit. Daarbij neem ik wat avocado en vaak nog een broodje met iets. Met wisselend beleg.'
,Geplaatst op 11 september 2015 door tym