Doperwten met geitenkaas en hazelnoot olie

Bij mijn paps is soep als sinds jaren vaste prik op maandag. Gek genoeg begint het er bij mij ook in te sluipen. Eerst vond ik het stom maar de laatste tijd vind ik het super handig om restjes groenten op te maken door er een lekkere soep van de maken. Beloven jullie dat je nooit meer soep uit zakt koopt? Het is zó simpel om er zelf een te maken die naast lekker ook nog eens een stuk gezonder is. En je bent dus op een snelle manier van restjes groenten af.

Ik vond bijvoorbeeld een aangebroken zak doperwten in mijn vriezer, een sjalot en een restje geitenkaas. Samen met hazelnoot olie (of een andere noten olie) en verse basilicum tover je binnen no time een heerlijke soep op tafel. Als je niet genoeg hebt aan een kom soep kun je er ook nog havermout broodjes uit de oven bij serveren met avocado spread. Portie soep over? Dan kun je dat de volgende dag meenemen als lunch.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 21 november 2016 door beaufood