Kruiden maken het eten net even wat smaakvoller en door gebruik te maken van de juiste kruiden, kun je het toevoegen van zout tot een minimum beperken. Daar komt nog eens bovenop dat de meeste kruiden erg gezond zijn en sommigen zelfs een geneeskrachtige werking hebben. Vol goede moed ging ik laatst dus in de supermarkt naar het kruidenrek, zeg maar gerust schap, toe maar was er ook weer heel snel (met lege handen) weg omdat er zoveel potjes stonden, dat ik toch echt niet wist welke ik moest kiezen. De hoogste tijd dus voor een lesje kruiden kiezen, want welke mogen er nu echt niet ontbreken in de keukenkastjes?
Persoonlijk een van mijn grote favorieten en dat komt mede doordat het plantje zo leuk in de keuken staat. Daarnaast is de smaak ook nog eens heel erg lekker en past het bij vrijwel ieder Italiaans gerecht. Mocht je niet zo'n liefhebber zijn van plantjes, kun je het ook gewoon gedroogd in een potje kopen. Leuk extraatje: basilicum werkt ontstekingsremmend en is goed voor de spijsvertering.
Lees verder op www.followfitgirls.com
Geplaatst op 10 juni 2016 door followfitgirls