Peulvruchten zoals bruine bonen, bonen, linzen en kikkererwten zijn goed voor ons, omdat ze cholesterol verlagen, hart-en vaatziekten voorkomen en bij dragen aan gezonde botten en tanden. Zitten peulvruchten niet standaard in je dieet, dan is het nu een goede tijd om ze te gaan waarderen. Tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties werd 2016 zelfs verklaard tot het Internationale Jaar van de peulvruchten. Ik ben zelf meer bonen gaan eten omdat ik minder vlees op mijn menu wil.
Peulvruchten, het superfood van in 2016!
Peulvruchten zijn een goede vetarme eiwitbron, vol mineralen (zoals ijzer en zink) en B-vitaminen zoals foliumzuur,. Het hoge vezelgehalte kan helpen tegen slechte cholesterol (LDL) en het risico verminderen op hartziekte en type 2 diabetes.Peulvruchten zijn goed voor mensen met een glutenintolerantie en veganisten, die geen eiwit krijgen uit vlees, vis of zuivelproducten. Ze vergroten het gevoel van volheid met 31 procent, wat weer kan resulteren in een lagere voedselinname en gewichtsverlies.
Lees verder op www.modelworkout.com
Geplaatst op 29 juni 2016 door modelworkout