Nadat jarenlang vet de boosdoener is geweest, is nu suiker de nieuwe zondebok. Maar is dit voedingsmiddel wel zo’n vijand voor de volksgezondheid? De waarheid rondom de suikers ligt in het midden. Het voordeel is dat het een fijne smaak heeft en een snelle brandstofbron is als het lichaam een zware prestatie levert. Het grote nadeel is dat overconsumptie van suiker leidt tot extra kilo’s, insuline-resistentie en een verhoogd risico op hart- en vaatziektes. Belangrijk is dus om de juiste balans te vinden met het eten van suiker.
Natuurlijke suikers kunnen geen kwaad
Je kan een grove scheiding maken in suikers; natuurlijke en geraffineerde. De natuurlijke suikers vinden we in fruit of melk en de geraffineerde worden gewonnen uit suikerbiet en toegevoegd aan andere voedingsmiddelen. In beide gevallen zorgen ze voor een zoete smaak, geven ze snelle energie en is teveel niet goed voor je. Het grote verschil is dat het fruit waar natuurlijke suikers inzitten ook veel vitamines en vezels bevat. Daarom kan het suiker in fruit geen kwaad, zolang je het maar met mate eet.
Lees verder op www.boostyourhealth.nl
Geplaatst op 09 september 2017 door boostyourhealth