Peulvruchten verschijnen bij steeds meer mensen op hun bord. Een goede ontwikkeling, want peulvruchten zijn een uitstekende bron van eiwitten, vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels. Een uitstekende toevoeging aan je gezonde lunchsalade of je voedzame avondmaal. En bovendien erg veelzijdig. Maar wat is het precies en wat zijn de voordelen van peulvruchten? Jasper Alblas zette ze voor je op een rijtje.
Peulvruchten: eetbare zaden
Peulvruchten zijn niets anders dan eetbare zaden. Onder peulvruchten vallen alfalfa, bonen, erwten, linzen, pinda’s en sojabonen. Je hebt ze vers (zoals tuinbonen of sperziebonen), maar ook geconserveerd of ook wel gedroogd (zoals kidneybonen of linzen). Hoewel de vitaminen en mineralen per peulvrucht verschillen, zijn alle peulvruchten een rijke bron aan eiwitten en vezels.
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 04 maart 2017 door linda