Boekweitmeel Boekweitmeel lijkt heel erg op graan, maar dat is het niet. Het komt van een kruidachtige plant. De vruchtjes aan de plant vormen uiteindelijk de boekweitkorrels. Deze worden tot meel gemalen. Boekweit is geheel glutenvrij en is een goede vervanger voor tarwemeel, en/of -bloem.
Boekweitmeel is erg geschikt voor het maken van pannenkoeken, poffertjes of wraps. Doordat het geen gluten bevat is het niet geschikt voor brood. De korrels kun je gebruiken in een salade of je maakt er een lekkere granola mee. Wij maken er vaak gebruik van in onze pannenkoek recepten.
Amandelmeel
Amandelmeel is gemaakt van gemalen amandelen. Niets meer en niets minder. Amandelmeel is erg geschikt voor bakrecepten. Door het gebruik van amandelmeel drogen je baksels minder snel uit en worden ze lekker luchtig van structuur. Je kunt amandelmeel goed combineren met boekweitmeel.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 27 augustus 2017 door UitPaulinesKeuken