Plantaardig eten is heel simpel, maar kan een hele uitdaging lijken als je gewend bent om een standaard Nederlands voedingspatroon te volgen. In deze gids deel ik het een en ander over het waarom, wat en hoe van plantaardig eten.
Veel mensen gebruiken het woord ‘vegan’ of ‘veganistisch’ om aan te geven dat ze helemaal plantaardig eten. Sommige mensen gebruiken dezelfde woorden en eten soms nog wel dierlijke producten, maar in een minimale hoeveelheid. In deze gids ligt de focus op volledig plantaardig. Je eet dus geen dierlijke producten meer zoals: vlees, vis, gevogelte, kaas, zuivel en eieren. Misschien is dit even schrikken, maar je gaat je voedselhorizon flink verbreden als je plantaardig gaat eten.
Je gaat een hoop voedselsoorten eten waar je misschien nog helemaal niet bekend mee bent. Een paar van mijn eigen favorieten zijn: havermout, quinoa, boekweit, bruine rijst, volkorenbrood, zoete aardappel, pastinaak, pompoen, peulvruchten als kidneybonen, kikkererwten, linzen, maar ook broccoli, tomaten, aubergine, bloemkool, chiazaad, lijnzaad, chlorella, edelgist, rauwe amandelen, walnoten, cashewnoten, notenpasta, humus, tempeh, avocado, donkergroene bladgroenten als boerenkool, spinazie, snijbiet, verschillende bessensoorten, hennepzaad, appels, mango en bananen.
Lees verder op www.BedRock.nl
Geplaatst op 02 november 2017 door BedRock