De Ultieme FitFood Keuken Gids
Heerlijke fitfood-recepten zijn easy peasy. Ook zonder allerlei fancy kruiden of ingrediënten. Sterker nog, wij zijn ooit dit blog begonnen, om onder andere te laten zien dat je gezond én lekker eten kunt eten en tegelijk kan werken aan een fit lijf. Zonder dat het ingewikkeld of lastig is. Sterker nog, hoe makkelijker hoe beter.
Wat hebben jullie dan in je keukenkastjes (en koelkast) vraag je je af?
Speciaal voor jou maakten we daar een handige inventarisatie van!
DOWNLOAD HIER METEEN GRATIS DE FITFOOD KEUKEN GIDS!
Met de ingrediënten uit deze gids kom je al een heel eind. En let op, je hoeft ze echt niet allemaal in huis te hebben!
Met het uitgebreide supermarkassortiment van tegenwoordig is het meeste daar verkrijgbaar. Waar nodig hebben we linkjes naar webshops voor de wat meer "exotischere' ingrediënten (dit zijn affiliate links).
In de FitFood koelkast en/of vriezer...
Proteïne bronnen
- Wisselde vleessoorten. Vaak kipfilet, kippenpoten, gehakt, stooflappen en biefstuk. Liefst lokaal en/of grasgevoerd (als de portemonnee het toelaat), bijvoorbeeld via lokale boerenbedrijfjes.
- Wisselde vissoorten. Vaak zalm, kabeljauw en garnalen. Soms tonijn, tilapia of koolvis. Liefst wildgevangen of in ieder geval duurzaam.
- Eieren. Dé budgetvriendelijke proteïnebron waarmee je ook nog eens fantastisch mee kan variëren: gebakken ei, roerei, omelet, fritatta's, eicups, en nog veel meer.
Diepvries groenten
- Vriezer-groenten. Ook weer erg budgetvriendelijk en super makkelijk. Van broccoli tot peultjes en alles wat daar tussen zit. Vermijd de diepvriesgroenten met room of kruidenbuiltjes. Handig voor in de stomer of wokmaaltijd.
Verse groenten, fruit en kruiden
Maar net waar we zin in hebben en wat in het seizoen is. Vaak broccoli, bloemkool, wortel, spinazie, bietjes, boerenkool, champignons, courgette, aubergine, you get the picture. Vergeet ook de groene salade of snack ingrediënten zoals komkommer en tomaat niet.
Bekentenis: wij eten niet zo heel veel fruit. Toch zul je bijna altijd wel bananen in onze fitfood keuken aantreffen. Prima als post-workout snack of om te verwerken in (paleo) bananenbrood.
Standaard arsenaal aan verse kruiden en smaakmakers. Rode pepertjes, (rode) uien, knoflook, verse gember, koriander en buiten in de tuin bieslook, munt, tijm, rozemarijn, peterselie en basilicum.

In de fitfood keukenkastjes ...
Koolhydraat-bronnen
- Aardappelen. Ook zoete aardappels en bijvoorbeeld krieltjes in schil.
- (Glutenvrije) havermout. Gewoon de goedkoopste van een halve euro uit de supermarkt. Of (als je coeliaki hebt) de glutenvrije variant. Havermout is namelijk van zichzelf wel glutenvrij maar door kruisbestuiving tijdens de verwerking is deze vaak niet geschikt voor mensen met een allergie.
- Glutenvrije pasta (macaroni, penne, spagetti). Liefst van enkel (volkoren)rijstmeel en water (mengsel met mais kan evt ook). Op labels kijken en iets kiezen zonder toevoegingen.
- Gedroogd fruit. Vanwege het hoge suikergehalte eten we dit liever niet als snack, maar het kan wel heel lekker zijn in gerechten omdat het iets zoets toevoegt. Bijvoorbeeld pruimen, cranberries, rozijntjes of abrikozen.
- Verschillende soorten (glutenvrij) meel om mee te bakken: boekweit- teff- rijstmeel (zie ook hieronder bij de clean-cheats).
- Rijst. Zilvervlies, basmati of pandan. Witte varianten voor ná de training.
- Rijstnoodles. Uit de toko van enkel rijstmeel en water.
- Quinoa.
Lees het hele artikel hier.
Geplaatst op 10 juni 2016 door lovefitfood