De schijf van drie!

Gezond eten, er wordt zo veel over gezegd. Doe dit, doe dat. Maar wat is het voor jou? Mensen vragen ons vaak hoe wij het doen, wat we eten en hoe we zo gezond mogelijk eten. Wij hebben eigenlijk een heel ‘simpele’ leidraad. We eten zo veel mogelijk om ons lichaam te voeden. Om een sterk en gezond lijf te hebben dat zo veel mogelijk aan kan. Klinkt ingewikkeld, is het eigenlijk niet. In principe betekent dit dat wij elke maaltijd zoveel mogelijk samenstellen uit drie componenten. Drie! Eiwitten, koolhydraten en vetten. De schijf van drie zeg maar. Easy does it, toch?

1. Eiwitten En dan bedoelen we ‘lean protein’ zoals het zo mooi wordt verwoord. Magere bronnen van eiwitten zoals ei, kip, magere vis, magere zuivel, peulvruchten of tofu. Waarom? Om te zorgen dat je spieren voldoende voeding krijgen, zodat je niet afbreekt maar opbouwt. Zodat je goed herstelt als je regelmatig sport en gezond en fit blijft. En ook om te zorgen dat je verzadigd blijft, handig!

Lees verder op www.glowmagazine.nl

Geplaatst op 29 januari 2017 door glow