De nacht van de vluchteling

Hoe ver zou jij lopen uit angst voor geweld? Hoe dat is, kunnen wij ons niet voorstellen maar voor vluchtelingen over de hele wereld is het realiteit. Om deze vluchtelingen hulp te kunnen bieden is geld nodig. Help je mee? Sponsor of loop mee met de 6e editie van de Nacht van de Vluchteling.

Waarom?

Meer dan 50 miljoen mensen over de hele wereld zijn op de vlucht voor oorlog, onderdrukking en geweld. In de nacht van 14 op 15 mei lopen deelnemers een 40 km lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag met één gezamenlijk doel: aandacht voor deze vluchtelingen en een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor de slachtoffers van het Syrische conflict.

Loop mee

Zowel in Syrië zelf als in de buurlanden is hulp om deze vluchtelingen op te vangen hard nodig. Help mee door zelf te lopen of te sponsoren. Je kunt je aanmelden als individuele loper of als team. Loop mee met de Nacht van de Vluchteling om zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp aan de slachtoffers van het Syrische conflict, zodat stichting Vluchteling hulp kan bieden aan mannen, vrouwen en kinderen die alles kwijt zijn.

nacht-vd-vluchteling_web

Voor de kleintjes

Ook kinderen kunnen zich inzetten door mee te lopen tijdens de eerste editie van de Nacht van de Vluchteling Kinderloop. Kinderen tussen de 6 en 13 jaar kunnen meelopen en geld ophalen voor Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon. De loop is 5 kilometer en start op 14 mei om 17.00 uur. Ook kinderen kunnen zich aanmelden als loper of gezamenlijk als team of school. Tijdens deze kinderloop zijn er veel leuke activiteiten.

Mis het niet

Inmiddels zijn er al ruim 600 inschrijvingen binnen, dus het aantal inschrijvingen is al over de helft. Mis het niet en schrijf je in voor deze bijzondere sponsorloop. Op twitter kom je onder #nvdv15 andere deelnemers tegen en blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Loop je mee? Tot 14/15 mei middernacht!