Blog

De Marathon; Hobbelen in je ondergoed.

In deze serie beschrijf Sam van der Laan hoe ze de voorbereiding op de Marathon van Barcelona 2017 beleeft.

Hi Mede Marathon Lopers! Jawel, de duurlopen van afgelopen maand heb ik overleefd en ondanks dat het mij in ons vorige artikel vrij makkelijk vanaf werd gebracht, heb ik de keerzijde van de munt alweer gevoeld. Waarom waren we hier ook alweer aan begonnen?

De string.. of toch niet?

Alle dames die meer dan 20 kilometer lopen herkennen dit wel; een string aandoen vanochtend was niet de beste keuze. Het schuurt, zit vervelend en is overigens niet heel hygiënisch. Maar wat moeten we anders? Een short vind ik ook vervelend. Wellicht All Natural zoals de wielrenners? Nee, natuurlijk niet. Ook al is een fietser beter af zonder, deze – weliswaar goedgetrainde- blote billen, gaan voor geen goud direct de hardlooplegging in zonder enige bedekking.

Nooit meer!

‘2 hours and 25 minutes’ tettert mevrouw Runkeeper door mijn oren. Kilometer 24 aangetikt en ik werp snel een blik naar links. Een bibberend vriendje kijkt terug en hij zegt mijn gedachte hardop: ‘’ Dit is écht de laatste keer toch’’? Geen haar op mijn hoofd die er op dit moment aan twijfelt. Mijn blauwe string irriteert op alle mogelijke manieren en ik zou niets liever willen dan een grote Latte Macchiato met Baileys. Ondanks dat we dit al vaker hebben gezegd doe ik het weer uit volle borst: Nooit meer!

Quick Dry

Terwijl mijn benen aanvoelen alsof de maximale verzuring heeft aangeslagen, gaat mijn aandacht toch echt uit naar down under. Een bron van frustratie, want al mijn strings zorgen alleen voor extra wrijving en uiteindelijk dus irritatie. Het slipje moet in ieder geval over de welbekende ‘quick dry’ bezitten, een belangrijke eigenschap om je huid droog te houden. Katoen is dus ook geen optie. En aangezien we geen bacteriën willen lijkt dat me dan maar een must do voor de volgende lange duurloop.

Lekker Shockeren

Morgen dus even naar de Decathlon, of gewoon een snel kijkje bij de Hema? Waar je dan ook jouw perfecte sportbroekje gaat fixen, neem de tijd om een goede te kiezen. Het geeft je meer comfort en verbeterd je resultaat. En kom je een bekende tegen? Ach, lekker een beetje shockeren. Al die onderbroeken die je vast hebt is één grote experiment. Je bent gewoon een geweldige trendsetter!

Ook deze duurloop hebben wij weer overleefd. De benodigde ups-and-downs, nog twee lange duurlopen te gaan. Ga jij met ons mee naar Barcelona? Schrijf je in voor de Zurich Marathon en laat ons hieronder in een reactie weten welke tijd jij wilt gaan lopen!