De Makkelijkste Glutenvrije Wafels

Eindelijk, echte wafels!! Hoe leuk is dat nou!

Ik heb een hele tijd een wafelijzer gehad, maar blijkbaar was dat niet zo’n goede. Als ik daar in bakte bleef de onderkant van de wafel vastplakken en de bovenkant ook. Beide moest ik er min of meer af schrapen en was op die manier langer bezig met het schoonmaken van het apparaat dan met het genieten van de wafels (die er ook helemaal niet meer uitzagen als wafels).

Maar het begon nu wel weer een beetje te kriebelen om Paleo wafels te maken. Wafels zijn nu eenmaal superlekker!

Dus toen Femke van Femke’s Foodies aan me vroeg of het niet leuk zou zijn om wafels met bakbananenmeel te maken, vond ik het wel genoeg geweest. Femke is de specialist op het gebied van bakbananenmeel, dus die weet waar ze het over heeft.

Ik bestelde meteen een wafelijzer, zo eentje met hartjes, want dat is toch best leuk. Ik grijp zo’n beetje elke kans aan om iets met bakbananenmeel te maken omdat het zo ontzettend lekker is 😉 Het geeft echt een heel fijne, zoete smaak aan gerechten waardoor je helemaal geen of veel minder zoetigheid zoals honing, ahornsiroop of kokosbloesemsuiker nodig hebt. Ideaal dus.

Deze wafels lukten eigenlijk meteen goed. Ze zijn super makkelijk om te maken. Meteen na het bakken zijn ze lekker knapperig, daarna worden ze al snel iets zachter maar zeker niet minder lekker. Mijn vriend en ik namen ze mee tijdens een lange wandeltocht en onderweg gingen ze er als snack goed in.

Wij aten ze ‘gewoon zo’, zonder beleg, maar je kunt je vast wel voorstellen dat deze wafels héél lekker zijn met een klodder kokosroom en lekker vers zomerfruit. Zelf geplukte aardbeien of bramen bijvoorbeeld.

Ingrediënten (voor 5 porties):

  • 50g bakbananenmeel
  • 35g kokosmeel
  • ½ tl vanillepoeder
  • snuf zout
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el ghee
  • 3 eieren
  • 2 el citroenrasp

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 06 september 2016 door eetpaleo