Vanaf vandaag ligt hij overal in de boekwinkel, mijn meest succesvolle kookboek in een compleet nieuwe uitvoering. Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek heet voortaan De makkelijke keuken.
Mijn vijftiende kookboek, precies op de dag dat ik vijftien jaar eigen baas ben onder de naam Koken met Karin. Is dat nou niet feestelijk?
Een nieuwe titel, inderdaad, net als een nieuwe vormgeving, nieuwe receptfoto’s en nieuwe illustraties. Alleen de recepten, daar bleek niks aan te verbeteren, die zijn precies hetzelfde gebleven. Maar liefst 200 kookklassiekers, altijd-goed-gerechten die je steeds weer wilt maken en eten. Geen gefrut, maar gewoon lekkere borden met écht eten. En daar komt geen pakje of zakje aan te pas.
Verbazingwekkend veel mensen denken dat koken iets is voor als je tijd over hebt. Een mythe die jarenlang is aangewakkerd door de voedingsmiddelenindustrie. Natuurlijk, niks is sneller klaar dan een magnetronmaaltijd, maar zelf koken betekent helemaal niet dat je uren in de keuken hoeft te staan of eindeloos op jacht moet naar ingewikkelde ingrediënten. Welnee, het is makkelijk zat. En gegarandeerd lekkerder dan met behulp van poedermixen vol zout, suiker, maltodextrine en xanthaangom. Bovendien moet je daar vaak nog alle verse ingrediënten bijkopen. Is het niet hilarisch dat er in een pakje voor ‘Hollands pannetje met kip, prei en champignons’ van alles zit behálve uitgerekend…? Juist.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 10 december 2020 door KokenmetKarin