De lekkerste geroosterde kip

Deze geroosterde kip is 1. ontzettend makkelijk te maken en 2. heel erg lekker. Maak er een lekkere salade bij en je bent klaar. Succes gegarandeerd.

Bij het roosteren van een kip komt niet zo heel erg veel kijken. Meestal bestrooi ik de kip alleen rijkelijk met zout en vervolgens gaat ‘ie de oven in. Per 500 gram bak je de kip ongeveer 30 minuten op een temperatuur van 200 graden Celsius. Aan de hand daarvan kun je de oventijd gemakkelijk berekenen. In dit recept stop ik ook nog een citroen in de kip: dat geeft er een heerlijk fris aroma aan.

Ingrediënten

  • 1 hele kip, ca. 1 ½ kg
  • Zout
  • 1 citroen
  • 1 kleine pompoen
  • 2 rode uien, in ringen
  • 8 tenen knoflook, gepeld
  • 250g kastanjes, gekookt en gepeld (of gedroogde vijgen)
  • 2 takken rozemarijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C.
  2. Bestrooi de kip vanbinnen en rondom met een flinke hoeveelheid zout. Snijd de citroen doormidden en stop deze in de kip.
  3. Leg de kip in het midden van een grote ovenschaal of braadslede.
  4. Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden.
  5. Leg pompoenparten, uien, knoflook, kastanjes of vijgen en rozemarijn rondom de kip in de ovenschaal.
  6. Zet de schaal in de oven en laat het geheel in 1 uur en 30 minuten garen.
  7. Laat de kip ten minste 15 minuten rusten voor je deze aansnijdt.

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 14 juli 2017 door eetpaleo