De lekkerste chocolademelk (met kaneel en marshmallow-bloemen)
Het is er weer voor: warme chocolademelk! In het kookboek Proef de Liefde vonden we het allerlekkerste recept voor chocolademelk, met kaneel en marshmallow-bloemen. Mmmm, dat wordt genieten. En door de bloemen van marshmallows ziet het er ook nog eens prachtig uit!
Nodig:
2 el kristalsuiker, mespunt kaneel, 2 handjes mini-marshmallows, 50 g chocolade (gesmolten), 500 ml melk, 100 g pure chocolade (fijngehakt), 1 tl kaneel, snufje zout.
Bereiding:
Leg een velletje bakpapier op het aanrecht. Meng de 2 el kristalsuiker met een snufje kaneel in een kommetje tot een egale lichtbruine suiker ontstaat. Knip met een schaar de marshmallows diagonaal doormidden. Het kleverige snijvlak doop je in de kaneelsuiker.
Giet wat gesmolten chocolade in een rondje van ca. 7 cm diameter en 1 mm dik op het bakpapier. Zet in het midden van de chocolade drie halve marshmallowblaadjes in een rondje neer, het hart van de bloem. Zet er een tweede rondje omheen en ga zo door tot een mooie bloem is ontstaan. Laat de chocolade stollen. Je kunt dan de bloemen gemakkelijk van het bakpapier loskrijgen.