Kruiden geven je eten niet alleen meer smaak, ze helpen je lichaam ook om het eten goed te verteren. Bovendien hebben veel kruiden een heilzame werking. Niet voor niets worden kruiden van oudsher gebruikt ter bevordering van de gezondheid. Een overzicht van onze favoriete kruiden, hun gezonde eigenschappen én welke gerechten je ermee op smaak brengt.
Basilicum
Deze smaakmaker wordt ook wel koningskruid genoemd. Het heeft een ontstekingsremmende werking en bevat veel antioxidanten waardoor het je immuunsysteem versterkt. Handig bij griep en verkoudheid dus. Hoewel je dit kruid vaak tegenkomt in de Italiaanse keuken en het goed smaakt in Mediterrane gerechten, komt het oorspronkelijk niet uit Italië maar uit India.
>> Pasta met avocado roomsaus
Bieslook
Heeft een wat meer verfijnde smaak dan ui en bevat veel vitamine C. Het heeft een vochtafdrijvende werking, een positieve invloed op de bloedsomloop en stimuleert je spijsvertering en eetlust. Lekker in soepen, salades, dressings en gerechten met ei.
>>Fritatta met spinazie en tomaat
Geplaatst op 12 november 2015 door glow