De kracht van kaneel
Ook zo dol op kaneel? Heerlijk in havermout en baksels, of wat dacht je van een kop chai thee, hmm! Kaneel is niet alleen lekker, maar ook supergezond. Kaneel bevat belangrijke mineralen zoals magnesium, ijzer, calcium, kalium, zink en mangaan. Maar ook de vitamines A, B1, B2 en C.
Kaneel versus cassia
Kaneel is de schors van de Cinnamomum Verum boom, deze boom groeide oorspronkelijk alleen op Sri Lanka dat vroeger Ceylon heette. Daarom heet de echte kaneel Ceylon kaneel. Daarnaast wordt er cassia verkocht als kaneel. Cassia is de schors van de Cinnamomum Aromaticum boom en deze boom groeit in onder meer China, Bangladesh, India en Vietnam. "Echte' kaneel is zachter van smaak en minder bitter dan cassia. Er wordt beweerd dat Ceylon kaneel meer gezondheidsvoordelen geeft en dat cassia in grote hoeveelheden zelfs schadelijk kan zijn. Hoe je cassia van kaneel kunt onderscheiden? Een Ceylon kaneelstokje heeft een andere structuur, het lijkt een beetje op een rolletje perkament, en kun je makkelijk breken. Cassia heeft meer weg van een pijpje waar je doorheen kunt kijken en is een stuk harder en daardoor bijna niet te breken. Cassia is ook goedkoper. Gebruik je kaneelpoeder? Als er Ceylon op de verpakking staat dan weet je zeker dat het "echte' kaneel is.
Lees verder op www.glowmagazine.nl
Geplaatst op 27 januari 2016 door glow