Avocado’s komen oorspronkelijk uit Mexico en werden 2500 jaar geleden voor het eerst verbouwd. In de supermarkten hier vinden we voornamelijk de Hass avocado terug. Deze avocado blijft goed houdbaar, heeft een goede opbrengst en ze zijn toegankelijk in gerechen.
De avocado is herkenbaar aan zijn zwartbruine kleur en zal van groen naar bruin verkleuren tijdens het rijpingsproces. Je kent het wel. Is je avocado nog niet reep, wacht je even, is ‘ie ineens té rijp! Een bekende ergernis van velen Maar een avocado opensnijden die prachtig groen en precies goed rijp is, zorgt weer voor een geluksmomentje.
Avocado’s worden meestal rauw gegeten en niet verhit. Toch kun je prima bakken en grillen met avocado. De vrucht is rijk aan gezonde omega 3 vetzuren. Je vindt deze normaal alleen in voeding met een dierlijke oorsprong en noten of zaden. Het is daarom bijzonder dat omega 3 vetzuren zich in avocado’s bevinden. Dit in combinatie met vitamines, voedingsvezels en mineralen maakt de avocado gezond!
Avocado’s kennen tal van gezondheidsvoordelen. Ze zijn lekker, je kunt er eindeloos mee variëren, maar ze zijn ook nog eens voedzaam!
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 04 juli 2019 door feelgoodbyfood