Dé favo health en fitness apps van Fitgirl

Welke apps moet je absoluut op je telefoon hebben staan als je gezond én in shape wilt blijven? Een greep uit de fijnste fitness en health apps op een rij…

MyFitnessPal

MyFitnessPal is de meest complete en gebruiksvriendelijke (gratis) app om calorieën te tellen. Mooi verhaal er achter is dat de oprichter 5 kilo wilde afvallen voor zijn bruiloft en er zo achter kwam dat een handige calorie teller er nog niet was. We zijn inmiddels 10 jaar verder en MyFitnessPal heeft inmiddels een voedseldatabase van 4 miljoen producten en staan er 350 activiteiten in de app. Door bij te houden wat je dagelijks eet en hoeveel je beweegt, maakt de app je bewust van de juiste balans en op welke manier je deze gemakkelijk zelf kunt creëren. Naast een uitgebreide voedseldatabase kun JE producten ook scannen met een barcodescanner. Zo blijkt dat producten van verschillende merken enorm in calorieën kunnen schelen… en ja de oprichter van MyFitnessPal is die kilo’s op tijd kwijt geraakt, en nog steeds gelukkig getrouwd ook.

Nike+ training club

Dit blijft een fijne app, hij wordt continu doorontwikkeld met nieuwe features en nieuwe workouts. Wees niet bang dat je dezelfde workout te vaak moet doen, het ruime aanbod van verschillende workouts zorgt voor veel afwisseling. Wat vooral erg handig is, is dat je zelf het niveau kunt aangeven en kunt kiezen voor een lange of korte workout. Wellicht heb je deze app al, maar mocht dit niet zo zijn: snel downloaden in de Android of Apple store!

HealthyApp

Een gratis app van Nederlandse bodem (hoe leuk is dat!) die is ontstaan uit de wens om alle kwalitatief goede informatie en actuele artikelen op Health gebied in één app op je telefoon te hebben. Iedere dag vind je hier de nieuwste artikelen van fysiotherapeuten, coaches, psychologen en health bloggers overzichtelijk gepresenteerd. De artikelen worden geselecteerd door de mensen achter HealthyApp. Je kunt zoeken op onderwerp, berichten lezen, opslaan als favoriet, liken en delen. Op deze manier bepaalt de gebruiker wat hot is. Je vindt er berichten van Fabmama, EatRunLove, Beaufood, Leukerecepten, Feelgoodbyfood, Mindyourfeed, Mamastralendfit, Modelworkout, Vivonline, MissNatural, Love2bemama, Lekkeretenmetlinda, Fitgirl, Tym, Thegreenhappiness, Ilovehealth, en anderen. HealthyApp is gratis te downloaden in de Appstore.