“Help! Mijn bottenbouillon wordt niet dik… Hoe krijg ik er zo veel gelatine in?”
Deze vraag hoor ik héél vaak. Want de beste bottenbouillon, is er eentje die zo dik als een pudding wordt wanneer deze volledig af is gekoeld. Die grote hoeveelheid gelatine die je in zo’n bouillon vindt, bevat namelijk ontzettend veel bouwstoffen voor ons lichaam. Denk aan glutamine om de darmwand te onderhouden en repareren, en nog veel meer aminozuren die het lichaam ondersteunen in zijn dagelijkse werkzaamheden. Daarbij kun je denken aan spieropbouw, onderhoud van de gewrichten en het beschermen tegen ongewenste indringers (het immuunsysteem).
En dat kun je allemaal uit één drankje halen. Een soort superfood. En nee, deze superfood kost niet 60 euro voor een pot omdat het zo geweldig is 😉 Dit drankje maak je gewoon zelf, voor nog geen euro per liter.
De bottenbouillon zelf kun je natuurlijk gewoon zo drinken (erg lekker), maar ikzelf verwerk deze het liefst in soepen en andere gerechten voor de slowcooker. Zo worden mijn gewone maaltijden nog voedzamer 😀 Recept-ideetjes vind je uiteraard in mijn boek Paleo Slowcooker.
Maar nu is het tijd om eens uitgebreid uit te leggen hoe je zo veel mogelijk gelatine én voedingsstoffen in je bottenbouillon kunt krijgen. Moeilijk is het zeker niet, maar je moet het wel net even weten.
Geplaatst op 20 mei 2017 door eetpaleo