De allerlekkerste zelfgemaakte hummus!

Ben jij net zo’n grote hummus lover als ik? Dan heb ik vandaag een fantastisch recept voor je! Ik ben namelijk ein-de-lijk achter het geheim van de allerlekkerste zelfgemaakte hummus gekomen. Ik heb al heel wat hummus recepten gemaakt, maar die smaakten nooit zo goed als bij de Libanees. Lag het aan mijn keukenmachine? Moet er dan echt zo’n berg olie doorheen om hem romig te krijgen? Nope :D Er zijn slechts twee simpele do’s voor het maken van super romige hummus..

Namelijk: vanaf nu gebruiken we nooit meer voorgekookte kikkererwten. Oké, dit is wel de snelste manier natuurijk, maar hoeveel moeite is het nu eigenlijk om een portie gedroogde kikkererwten een nachtje te laten weken in een kom water? Juist, vrij weinig. De tweede truc is om de hummus niet te verdunnen met olie, water (of room?!), maar simpelweg met het kookvocht van de kikkererwten. Dit klinkt als iets kleins maar geloof mij, dit is een wereld van verschil in smaak.

Hieronder vind je het basisrecept voor naturel hummus. Hier kun je bijvoorbeeld zelf smaken aan toevoegen. Denk aan gerookt paprikapoeder, zongedroogde tomaatjes of gegrilde puntpaprika. Of doe eens gek en laat de knoflook in het recept achterwege en voeg honing en cacaopoeder toe aan de naturel hummus. Het resultaat is een suuuper lekkere chocolade hummus. Kortom: echt een must make dit recept! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het me weten?:D

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 23 mei 2020 door beaufood