De – naar onze mening – licht verslavende kikkererwtenspread komt uit het Midden-Oosten, vooral uit Libanon en Israël. Overal wordt hummus weer op eigen traditionele wijze bereid. En wij zijn maar al te blij met de authentieke, spicy en allerlei andere exotische variaties.
In Nederland zijn we gewend om waar mogelijk, alles op brood of crackers te smeren. Maar dat is niet hoe hummus gegeten wordt in de landen waar het origineel vandaan komt. Daar draait het gerecht namelijk écht om de hummus en krijg je er wat lekker huisgemaakt brood en groenten bij.
Dit zijn de lekkerste restaurants voor je dagelijkse dosis hummus!
Deze heerlijke hummustent zit inmiddels in Delft en sinds kort ook in Den Haag! Hier geniet je van de lekkerste hapjes uit de Midden-Oosterse keuken, gemaakt van alleen maar biologische producten. Van de bekende klassieke hummus (geserveerd met kleine huisgemaakte pita’s en salade) tot eindeloze variaties, baba ghanoush en een dip van feta. Ook serveren ze shakshuka, frisse salades (onder andere met falafel), broodjes, vegetarische shoarma en köfte (beiden van de Vegetarische Slager) en sides als zoete aardappelfrietjes.
Lees verder op www.BedRock.nl
Geplaatst op 13 juli 2018 door BedRock